Crowd Control

Pronorm beschikt over compleet ingerichte containers waarmee een infrastructuur binnen een stad of groot buitenevenement gerealiseerd kan worden. Deze containers kunnen op strategische locaties geplaatst worden en helpen om grote groepen mensen op een veilige manier in openbaar gebied te laten bewegen.

De herkenbare zwarte containers voorzien van het Pronorm logo zijn allemaal uitgerust met twee PTZ IP camera's, die de omgeving scannen en die door middel van software ook mensenmassa's kunnen tellen. Daarnaast beschikken de containers aan de buitenkant over een weerstation, geluidsmeting, een uitschuifbaar LED scherm en zijn ze voorzien van een satelliet- en internetverbinding. Op deze manier kunnen de containers in directe verbinding staan met een commandopost.

Met de apparatuur in de containers kan informatie uitgelezen worden over de situaties op plekken waar de containers worden ingezet. Aan de hand van analyses kan er, indien nodig, direct audiovisuele informatie naar het publiek worden gestuurd zodat zij geïnformeerd en/of gewaarschuwd wordt. Zo kunnen er grote groepen mensen bijvoorbeeld een juiste richting opgestuurd worden. Op deze manier kunnen opstoppingen en/of calamiteiten worden voorkomen.